Kategoriarkiv: Udstyr

Beskrivelser af det udstyr jeg bruger i min leg

Cuddlz bleer

Jeg havde længe gået og haft lyst til at prøve nogle AB bleer. Og nu skulle det være.

Jeg bestilte 3 prøvepakker fra Cuddlz. Dels for at bestemme hvilken størrelse jeg skulle bruge, og dels for at prøve 2 forskellige modeller.
Jeg havde hørt om andre, der syntes at det var nogle gode bleer, men var alligevel lidt skeptisk for om bleerne nu var lige så gode som Tena Maxi, Abri Form X-Plus eller de øvrige bleer som jeg syntes godt om. Tidligere har det typisk været sådan, at bleer der var babyagtige, havde brugt alt for meget energi på det babyagtige i bleen, og alt for lidt energi i at gøre bleen rar at have på, og effektiv når det kom til sugeevne. Derfor havde jeg heller ikke så travlt med at få åbnet pakken da jeg havde hentet den på posthuset.

Det er altid lidt spændende at skulle hente bleer på posthuset, for hvad nu hvis der var gået hul på pakken, eller den skreg langt væk af at indeholde voksenbleer med babymønster. Det var dog ikke tilfældet her. Pakken var en sort sæk, som var pakket pænt omkring de 3*2 bleer, og derpå sat et klistermærke med min adresse, og på bagsiden et klistermærke med en anonym afsender. Intet afslørede indholdet af pakken.

Da jeg langt om længe fik pakket den op, blev jeg faktisk positivt overrasket. Bleerne var ikke så dårlige som de eksemplarer jeg tidligere havde set – ja jeg måtte næsten indrømme at de faktisk så gode ud. Nu var jeg spændt på at komme til at prøve bleerne, og som sagt så gjort.

Jeg startede med at prøve http://www.cuddlz.com/2-x-cuddlz-printed-adult-nappy-size-large/

Bleen har 2*2 stykker tape, som fæstnes foran på et stykke klar “plast”. For de som har været med igennem lidt tid, kan jeg sige at det minder lidt om de gamle Tena Maxi med det grå/hvide frontstykke. Tapen sidder rigtigt godt fast på dette stykke. Jeg satte tapen ret stramt på bleen, men det kunne den fint holde til – også natten over. De gange jeg har sat tapen for stramt på en Tena Maxi eller en Abri Form X-Plus, går det nederste stykke tape typisk løs i løbet af natten. Det skete ikke her.

Bleen er meget rar at have på. Den er tyk, men ikke så tyk og klodset som en Abri Form X-Plus. Den er især rar om numsen, hvor den virker til at være lidt tykkere. Den larmer lidt, men ikke så meget som f.eks en Tena Slip Basic. Overfladen er lidt anderledes end andre bleer. Det virker som plast, men er alligevel dejligt nærmest fløjlsagtigt blødt, så i starten kunne jeg ikke finde ud af hvad det var.

I løbet af natten tissede jeg i bleen – den blev dejlig våd, men føltes slet ikke ubehagelig at have på. Om morgenen tissede jeg i den igen – af 2 omgange, og så kunne den ikke klare mere. Det var dog mere end godkendt – jeg syntes faktisk at den gjorde det bedre end andre bleer jeg har prøvet med den tykkelse.

På billederne her, har jeg taget billeder af http://www.cuddlz.com/2-x-cuddlz-new-all-over-printed-adult-nappy-size-large/

Den ble er lidt anderledes, da den mere ligner en babyble, med kun et stykke tape i hver side. Det er jo helt genialt for en voksen baby som mig, og gør at jeg føler mig meget lille. Præcis som jeg kan lide det. I skrivende stund har jeg endnu ikke gjort den våd, men jeg er sikker på at den er ligeså god som den anden ble, da den eneste forskel virker til at være tapen og mønsteret på bleen.

Så til den kedelige del af historien. Bleerne er dyre – meget dyre!
For at få de 6 bleer leveret i min lokale Super Brugsen, har jeg betalt 166,87
Det giver en stykpris på 27,81 !!
Det er væsentligt mere end jeg er vandt til at betale for bleer – hvor prisen normalt ligger på 5-10,-/stk.

Prisen kan dog blive lavere ved at købe flere bleer på en gang,  og dermed få fragtomkostningen ned.
Når jeg læser på deres hjemmeside, skriver de at op til 20 kg kan sendes til Danmark for ca. 155 DKR + moms og pakning.
Det vil sige at ved køb af ca. 136 bleer i størrelse Medium, kan stykprisen komme ned omkring 10,- styk – det kunne jeg godt finde på at bestille.

Lige for tiden er størrelse Large ikke på lager, men mon ikke de kommer igen. Der er dog ikke noget på deres hjemmeside om det lige nu.

Men alt i alt – en anbefaling af Cuddlz bleer herfra – det er bestemt ikke sidste gang jeg prøver dem!

http://www.cuddlz.com/

Abri Form X-Plus Babystyle

Her ser du billeder af mit forsøg på at gøre Abri form X-Plus mere babyagtigt ved at fjerne det ene stykke tape.
Billederne skifter hvert 6. sekund, men du kan også klikke for at se næste billede hurtigere.

Mit babyværelse

Folk spørger mig ofte om de ikke må se min tremmeseng. Så nu har jeg fundet den frem, sammen med mit puslebord og min puslepude, og fået taget lidt billeder af det hele. De er ikke i ret god opløsning, men det skulle alligevel være muligt at se hvad det forestiller 😉
Plys og Tigerdyret har været dagens modeller i henholdsvis en TouJour og en Pampers Up&Go ble.

Mange mennesker kigger lige en ekstra gang når de ser mit babyværelse. Det er ikke ret ofte at tremmesengen og puslebordet er oppe, men der er alligevel mange babyting i værelset, som jo har Peter Plys som det alt overskyggende tema. Nyd billederne, men lad dem blive her på siden eller på din private computer.

Bleer, bleer og endnu flere bleer

Et typisk spørgsmål fra andre infantilister, er hvilke bleer man bruger. Jeg besluttede derfor at skrive løbende på dette indlæg, og kommentere på de bleer jeg selv bruger. Listen er ikke i en bestemt rækkefølge, men blot beskrivende for de bleer jeg lige kommer i tanke om.

Abri Form X-Plus
Abri Form X-Plus er en af mine yndlingsbleer, hvis ikke yndlingsbleen over dem alle. Den har det med at skifte udseende og form ofte, men det er nu ved at være lidt tid siden at jeg har set de større ændringer på den. Bleen er hvid som en babyble, men desværre uden de fine mønstre på fronten som rigtige babyer har. Det kan dog løses med diapertape, men det er et andet kapitel. Jeg har for nyligt købt en del pakker af Abri Form X-Plus Air, men denne model er ikke min favorit. Den har en tendens til at blive meget fugtig på ydersiden, og så er der jo ikke så meget idé i det. Desuden syntes jeg ikke at tapen fæstner ret godt på den. Nogle mennesker påstår at det ikke længere er muligt at købe den gamle model med plast, men indtil nu har jeg ikke haft problemer med at købe den.

Tena Maxi
Tenas tykkeste ble, og naturligvis også bleen med den største sugeevne, har igennem mange år været den foretrukne ble blandt infantilister i hele verden. Jeg har også være glad for bleen, men på grund af den relativt høje pris, har jeg oftest købt andre bleer. Nu er der dog ikke længere den store prisforskel, så den er igen blevet en af mine favoritter. Bleen er hvid, og minder dermed meget om en babyble – det er vigtigt for mig, da det netop er rollen som baby jeg gerne vil være i.

Attends Slip 10
Attends bleerne er ikke så tykke når de er tørre. De svulmer dog ret kraftigt op når de bliver våde. De er også specielle på den måde, at der kun er 1 stykke tape i hver side, så de ligner lidt mere babybleer. De er hvide som de første 2, og kan dermed gøres ret babyagtige ved at tilføje diapertape. Attends Slip er også blandt mine favoritter, og er en ble jeg bruger når jeg gerne vil være lidt diskret omkring mit blebrug.

Abri Let Maxi
Denne ble er en aflang ble, som kan bruges alene sammen med blesnipper, eller som indlæg i andre bleer for at gøre dem tykkere og give yderligere sugeevne. Jeg holder meget af at bruge dem sammen med blesnipper. Det giver en flot firkantet blenumse, som jeg holder så meget af. Desværre er det efterhånden meget svært at finde blesnipper – og nej, jeg sælger ikke af min lille beholdning. De ca. 60 blesnipper jeg har tilbage, skal holde resten af livet. Heldigvis kan de vaskes, så det går nok hvis bare jeg ikke bliver over 100 år 🙂

Tremmeseng

Her kan du læse om mit projekt med at lave en tremmeseng og se billederne af projektet.
Projektet er afsluttet, men måske kan nedenstående være til inspiration for andre.

Tremmesengen skulle bygges op omkring min eksisterende seng.
Lidt om det træ jeg brugte til tremmesengen. Hjørnestolperne er 120×45 mm. Lægterne der bruges til rammer er 45×45 mm, og rundstokken til tremmerne er 19 mm. Alt træ er fyrtræ.
Selvom det hedder sig at træet er høvlet og med afrundede hjørner, så kan man sagtens få splinter i fingrene. Det duer ikke for en lille dreng der sover i tremmeseng, så en stor del af tiden er gået med at pudse træet med sandpapir.

Puslebord

Jeg havde længe gået og drømt om at lave et puslebord, og nu skulle det være. Så jeg har den sidste måneds tid arbejdet på at lave et puslebord, og nu er det færdigt som jeg vil have det. Her kan du se hvordan projektet er skredet frem.

Det hele startede med at jeg købte en kommode i Ikea. Valget faldt på en Mammut kommode til 699,-
Den skulle danne grundlag for bordet sammen med en simpel træplade. Min tanke var at kommoden skulle stå midt i mit soveværelse, og så skulle pladen hvile på den, samt på en liste på vægen. Men først skulle den jo lige samles…

Med kommoden samlet var det tid til næste indkøb.
Jeg var noget i tvivl om, hvor tyk en plade jeg skulle bruge til puslepladen. En god del af pladen ville ikke være understøttet, og den skulle som minimum kunne bære min vægt omkring de 75 kg. Det ville dog også være fint at andre AB venner kunne bruge det, og nogle af dem vejer på den pæne side af de 100 kg. Det vigtigste var dog mig selv, så jeg købte en MDF plade i 19 mm. Den blev skåret ud i Bauhaus på et mål der passede ovenpå kommoden, men samtidig med plads til at der kunne være diverse udstyr ved siden af. Min tanke var på det tidspunkt, at jeg ville have skåret huller i pladen, så mit hoved/halefad, babypudder, og vådservietter kunne være undersænket. En plan jeg senere droppede igen.
Jeg købte også listerne som jeg skulle bruge til at lave vægbeslaget. Det blev lavet af lister  i 36*22 mm.
Så var det bare at gå i gang med montering og efterfølgende test af bæreevne…

Testen forløb fint, og sådan levede jeg faktisk med bordet en del tid. Min lykke var gjort, jeg kunne blive puslet som en rigtig baby på et puslebord. Med min gode fantasi, betød det ikke spor at der blot var tale om en simpel træplade. Jeg følte mig i den grad som en baby, og jeg var lykkelig! Som det kan ses på disse billeder, var der bestemt ikke kælet for de fine detaljer. Men det skulle senere komme…

Efter jeg havde nydt mit nye bord en tid, skulle jeg fortsætte på detaljerne. I første omgang ville jeg have afrundede lister hele vejen rundt. Jeg overvejede også at om jeg skulle fræse MDF pladen, så den ville flugte med kommoden, men jeg tror ikke mine evner og mit værktøj ville få et pænt resultat. Så det blev droppet igen. Listerne kunne jeg kun få i 20 mm. så efter monteringen gik der en del tid med at få det pudset ned med sandpapir. Et arbejde der sviner RIGTIGT meget i en lille lejlighed! Desuden kan det anbefales at være 2 personer til at montere listerne, så der både er en til at holde og en til at sømme dem i (tak til Tigger). Listerne blev naturligvis monteret både med søm og med trælim, så de kan holde til at en voksen baby glider ned fra puslebordet. Hvis du vil gøre mig kunsten efter, så husk at gøre dine søm lidt flade i spidsen, så flækker de ikke listen når du sømmer den i.

Med listerne monteret, var det tid til at påbegynde malearbejdet. Først skulle pladen grundes, så tørre, så slibes med fint sandpapir, så spartles, så tørre, så slibes, så aftøres, så males på undersiden, og til sidst males 2 gange på oversiden. Det var et hestearbejde, og jeg hadede det. Jeg ville have mit puslebord igen, og jeg kunne slet ikke vente til det var færdigt. Jeg vidste dog godt at jeg ville blive ked af et dårligt resultat, så jeg væbnede mig med tålmodighed, og glædede mig til jeg igen kunne blive puslet.

Nu var bordet som sådan færdigt. Men jeg var ikke helt tilfreds med den dyne og puslemåtte jeg lå på. Der manglede en puslepude! Men en puslepude i min størrelse er ikke lige til at købe i Bilka. Så jeg måtte i en skumforretning, og bestille en på specialmål. Det var da lidt specielt at bede om at få lavet en puslepude i målet 127,5*75 cm i forretningen, men jeg havde en historie i ærmet om, at det var til min handicappede søn. Der blev dog aldrig stillet spørgsmål til det, så jeg fik afgivet min bestilling uden problemer. Da der også skulle syes betræk til den i urindug, ville leveringstiden være 4 uger. Igen måtte jeg væbne mig med tålmodighed, imens min bankkonto forsøgte at komme sig over den 1273,- dyre udskrivning til puslepuden. Til sidst kom den, og den er bare helt perfekt og alle pengene værd. Nu er mit puslebord færdigt.